Quantcast
Channel: HRANA VIE
Viewing all articles
Browse latest Browse all 220

Conferinta de sanatate si nutritie holistica sustinuta de Cristela Georgescu - Bucuresti, 18 ianuarie 2014

$
0
0
Am incercat mereu sa aleg din valul de informatii, care pe mine ma copleseste de-a dreptul in fiecare zi, doar parerile obiective, logic argumentate si demonstrate, calificate, dar si bazate pe o experienta practica indelungata. Am cautat sa ascult ce au de spus oamenii "cu coloana vertebrala", care nu-si schimba parerea de la o zi la alta, in functie de sponsorul actual. De aceea, pentru mine au fost interesanti à la longue numai oamenii care isi urmeaza cu adevarat constiinta si inima. Si oamenii care se straduie sa faca ceva pentru binele general si nu numai pentru cel personal. Sincer vorbind, nu este deloc lucru usor de facut o astfel de triere.... Tocmai din aceasta cauza, am invatat sa privesc mereu cu mare atentie SI in spatele fatadei, iar verticalitatea unei persoane a fost intotdeauna un alt criteriu important de selectie pentru mine. Si uite asa, am reusit sa dau peste oameni  tare faini, de la care am putut sa invat mai departe lucruri extraordinare, care m-au ajutat mult in viata mea. Iar cand mi-am regasit pur si simplu propriile ganduri, scrise sau spuse de altcineva, am stiut cu certitudine ca ma aflu pe calea cea buna. 
Asa mi s-a intamplat si in cazul Cristelei Georgescu, pe care eu am descoperit-o "intamplator" datorita controversei legate de vaccinari. Tot citind blog-ul ei, am constatat foarte des, ca intr-un fel, de cele mai multe ori parca am gandi cu aceeasi minte. Am descoperit cu mare bucurie, ca nu mai este nevoie sa scriu multe dintre postarile pe care le purtam in cap de ani de zile si pentru care nu gaseam si timpul necesar de a le pune pe hartie (sau ma rog, pe blog): pentru ca le scrisese deja Cristela. Asa ca de foarte multe ori, a fost suficient pentru mine sa postez numai un link catre blogul ei, CRISTELA GEORGESCU - "Daca tineretea ar sti si batranetea ar putea....". 
Eu asociez numele ei cu  profesionalism, integritate, veticalitate, iubire, pasiune,  intelegere, compasiune, inteligenta, frumusete, daruire, modestie, claritate, patriotism, credinta. Lista mea este de fapt mult mai lunga, dar sunt sigura ca mai toti dintre cei care citesc aceste randuri, stiu deja ce doresc eu sa spun. Insa, vorba lunga, saracia omului. Asa ca ma opresc mai bine aici, amintindu-va numai, ca pe 18 ianuarie 2014 aveti posibilitatea sa ascultati direct parerea ei, bazata pe studii temeinice, trairi personale si o experienta consistenta: Cristela Georgescu va asteapta cu tot dragul la Bucuresti, la "Conferinta de sanatate si nutritie holistica".


Program Sâmbăta, 18 ianuarie 2014

Introducere în sănătate și nutriție holistică
09:30 - 10:00    Înregistrare participanți
10:00 - 12:30    Prelegere
12:30 - 13:00    Pauză de masă (alimente sănătoase, apă)
13:00 - 15:00    Prelegere
15:00 - 15:30    Pauză (gustare cu produse integrale 100% bio, apă)
15:30 - 16:50    Întrebări, raspunsuri si ... surprize

Locație

 Hotel Athénée Palace Hilton, BUCUREȘTI

Sala de conferințe "Le Diplomate"
Strada Episcopiei 1-3, Sector 1 - link Google Maps

Înscrieri

 Costul unui bilet: 230 RON/persoana
Înscrierile se fac până la data de 13 ianuarie 2014 prin plata cu numerar sau transfer bancar (OP), ambele în contul:
IBANRO56 MILB 0000 0000 0437 2452
Beneficiar: Cristela Georgescu
Deschis la: Millenium Bank ROMÂNIA
Detalii organizatorice:
  • Includeți la detalii numele și prenumele participantului, accesul la conferința se va face în baza acestora, nu este nevoie de altă dovadă.

    ATENȚIE!
    Dacă se face o singură plată pentru mai mulți participanți, trimiteți un email la cosmina.spinu@yahoo.comși enumerați numele, prenumele participanților pentru a evita eventualele erori survenite in cazul unor sisteme de online banking care nu permit preluarea tuturor detaliilor declarate pe documentul de plata.
  • Pentru fiecare plată se va emite factură, originalul se va ridica in ziua conferinței, la înregistrare sau în oricare dintre pauze.
  • Pentru cei care doresc sa primească confirmarea încasării prin e-mail și/sau o copie scanată a facturii, trimiteți separat un e-mail cu aceasta solicitare la cosmina.spinu@yahoo.com
  • Plata cu numerar se poate face la orice agenție Millenium Bank, fără comison.
  • Materialul prezentat la această conferință este protejat de copyright. Înregistrarile audio/video se fac doar de către persoanele autorizate.

Contact

Pentru mesaje, întrebări suplimentare sau clarificări puteți lua legătura cu:

Despre "Vitamina L – Hrana dincolo de Hrană"

 Medicina preventivă și promovarea sănătății sunt vorbe goale în politica de stat. Sistemul de sănătate a devenit de fapt sistemul de management al bolilor și un business al asigurărilor de sănătate. Programa școlii de medicină modernă pune accentul pe boala și medicamente, nu pe sănătate și vindecare. Companiile farmaceutice și producătoare de aparatură medicală capitalizează deopotrivă pe mentalitatea pacientilor si a medicilor că singurul mod legitim in care se poate aborda o afecțiune este prin medicamente. Ce e de făcut?
***
Sănătatea holistică valorifică conceptul conform căruia omul a fost creat ca ființa integrală, cu trup, minte și suflet și doar sănătatea acestor compartimente luate individual și împreună poate asigura buna funcționare pe termen lung a mașinăriei numită “organism uman”. Sănătatea holistică e mai mult decât un set perfect de analize sau absența bolii, sau alimentație corectă și mișcare. E permanentă vindecare și menținere a acelui echilibru fizic, sufletesc și mental care ne susține să trecem prin viață cu seninătate, fără a fi doborâți de toate lucrurile menite să ne rănească neîncetat fizic, sufletește și mental. Cum ajungem să ne bucurăm de așa ceva pe termen lung ?
***
Nutriția holistică înseamnă mai mult decât ce se află în farfurie sau în vârful furculiței, înseamna hrană pentru trup, minte și suflet. Si asta face ca fiecare clipă a vieții sa fie de fapt Hrană. Prin ce e diferita “alimentatia sanatoasa” de “a fi in trend” sau in pas cu teoriile alimentare la moda? Care sunt “alimentele” cele mai valoroase pentru hrana mintii si a spiritului ?
***
În era tehnologiei și a vitezei, oamenii cunosc - și încă de la vârste foarte fragede - implicațiile alimentației asupra sănătății. Nu de informații ducem lipsa, nu asta constituie principalul neajuns pentru care spitalele și farmaciile sunt pline de “clienți” fideli, ci faptul că nu facem mare lucru cu informațiile respective. De ce continuam sa facem ceea ce ne face rău? Cum am ajuns să vedem răul ca bine și binele ca rău? Cum evadăm din capcană ?
***
Cei mai mulți dintre noi avem nevoie de o motivație specială. Boala și moartea sunt într-adevăr motivații puternice, dar ele nu inspiră și nu dau spiritului forță și aripi, așa cum o face vitamina L. Ce este, de unde obținem și cum ne intoxicăm iremediabil cu această vitamină ?
***
Raspunsuri la toate aceste întrebări și nu numai, in seria de conferințe "Vitamina L – Hrana dincolo de Hrană":
  • 26 Octombrie 2013: Brașov, Introducere în sănătate și nutriție holistică
  • 18 Ianuarie 2014: București, Introducere în sănătate și nutriție holistică
  • august 2014: eveniment surpriza unde sunt speaker invitat. Va fi lansat in ultima parte a conferintei de la Bucuresti.
  • octombrie 2014: Brasov, Vitamina L pentru mame si copii

Despre vorbitor


Consultant, speaker și coach cu studii postuniversitare si acreditări profesionale internaționale în domeniu, Cristela Georgescu militează pentru prevenție și promovarea sanatatii naturale în companii, comunități și familii. Voluntar consacrat, Cristela este și co-autor al cărții "Nu hrăni cancerul!" (proiect 100% caritabil), fondator și contribuitor la inițiative, organizații locale și internaționale implicate în medicina preventivă, nutriție naturala, drepturile parintilor si ale copiilor, etică si educație. Cristela are studii universitare în economie și finanțe, peste 15 ani de carieră în banking și management executiv, public speaking, voluntariat pentru educarea și formarea noii generații, este căsătorită și are doi copii.
Mai multe despre Cristela Georgescu

Gasesc ca cele mai potrivite cuvinte pentru incheierea acestei postari sunt chiar randurile notate astazi de Cristela Georgescu pe blog http://www.cristelageorgescu.ro/bucuresti-18-ianuarie-2014-sky-is-the-limit/01/2014/ (mai jos, textul integral, preluat si redat cu acordul  Cristelei Georgescu) :
"La multi ani frumosi intru sanatate si niscai versuri de Dan Verona al adolescentei mele, inainte sa-mi suflec manecile pe anul 2014: "Prieteni va fac azi urare/ La bine sa fiti si la greu/ Si sa iubiti fiecare/ Cu dragoste dubla mereu/ Si tot ce iubiti sa-nfloreasca/ Departe de noptile reci/ Multi ani, multi ani sa traiasca/ Traiasca iubirea in veci!".
La Brasov doar am incalzit motoarele pentru un zbor usor, de voie. Am fost un fluture cu peste o suta de perechi de aripi. Cate una in dar, de la fiecare dintre cei care au participat si cu care am zburat impreuna. Multumesc!

La Bucuresti ne-asteapta insa o decolare in forta si-n rest ... sky is the limit!

M-ati intrebat cum va fi conferinta de la Bucuresti fata de cea de la Brasov: mai mult continut, identic, diferit, la fel sau mai putin?  Zic atat, ca va fi a l t f e l: cu ceva nou, ceva vechi si ceva personal. Fiecare conferinta este si va fi altfel. E bine asa, va inspira suficient incat sa ne vedem de fiecare data cu entuziasm? :)
De data asta, avem mai mult timp impreuna: sa tot urzim vreme de sapte ore ... pe 18 ianuarie va propun o dezbatere despre sanatate si nutritie dintr-o perspectiva diferita decat cu cea cu care suntem obisnuiti; o perspectiva accesibila, facila, mobilizatoare si motivanta. Ca asa-i sta bine oricarei activitati educationale: sa descatuseze inima si sa inspire mintea, nu sa umple capul de informatii! (Pe pagina conferintei am punctat cateva idei despre continut, pe Facebook altele ...)

Si promit ca o sa explic si care e treaba cu holismul in ceea ce ma priveste, pentru ca "holistic" inseamna foarte multe lucruri pentru foarte multe persoane, insa eu nu cred in niciun fel de concept atotcurpinzator, care ingramadeste in el toate posibilele forme de medicina sau terapii alternative. Holismul nu are legatura nici cu dogmele, nici cu ereziile.
Nu trebuie sa fii olimpic la chimie, ca sa stii sa mananci sanatos. Nutritia e simpla, chiar daca noi oamenii o facem sa para complicata. Cand vine vorba de alimentatie  adecvata, practic toata lumea (profesionisti si oameni obisnuiti deopotriva) vorbeste, scrie, promoveaza, vinde, cumpara si practica nutritie facand referire la nutrienti, doze zilnice recomandate si numar de calorii. Mancam fructe pentru vitamina C, lactate pentru calciu si vitamina D, carne pentru proteine, morcovi pentru vitamina A, spanac pentru fier, etc. Consumam suplimente si calculam necesar de calorii, in speranta ca asta e o polita de asigurare pentru sanatate de fier. Dar, dragii mei, sanatatea nu se obtine cu calculatorul si creionul in mana, ci respectand legile naturii, felul in care organismul nostru  a fost creat si inzestrat si bucurandu-ne in acelasi timp de descoperirile stiintei moderne printr-o inteleapta utilizare a lor.
Desi simpla, nutritia nu poate fi simplificata la un banal calcul matematic in care 1+1 = 2 => dieta echilibrata => sanatate. Nu doar mancarea pe care o punem in gura e importanta pentru a ne mentine sanatatea, ci mai ales ceea ce organismul nostru face cu ea si ceea ce noi facem cu organismul si gandurile noastre.
Cumparam orbeste. Fara nici un semn de intrebare. Produse si mai ales idei fabricate de industrii obsedate de profit. Asa cum in nutritie avem obsesia nutrientilor, in sanatate avem obsesia "cresterii imunitatii" si a pastilelor sau procedurilor minune, care sa inlature in cateva minute, efectul a ceea ce noi am cauzat in ani de zile la rand.
"Contributie la sanatatea publica" - nu e o rubrica intalnita in acte sau calcule contabile. De fapt donam timp, bani, incredere si energie unui sistem pe care ne complacem sa il numim "de sanatate". Vorbe goale! Noi, consumatorii, finantam intreaga harababura si obtinem in schimb: confuzie, boala, manipulare, stirbirea demnitatii.
Putem vota impotriva sistemului? Da, printr-o atenta informare, verticalitate in decizii. Adica prin refuzarea manipularii si prin considerarea unei perspective naturale si logice asupra alimentatiei si a sanatatii.
Adevarul este si el un aliment integral, vom vorbi despre asta la Bucuresti. Cum sa-l distingem ca aliment integral, cum sa-l identificam usor pe cel "rafinat", "procesat"? - nu de putine ori cadem in plasa reclamelor bazate pe invocarea unor beneficii pentru sanatate, intarite prin simandicoase studii stiintifice.
Exista metode simple de evaluare a acestor paradigme din cercetarea destinata sanatatii, asa incat sa ne simtim mai increzatori cand "cumparam" si "digeram" ceea ce ni se prezenta ca fiind fundamentat cu "adevar stiintific".
Desigur, nu spun ca trebuie sa fim perfecti pentru a avea succes in demersurile noastre pentru sanatate. Fiecare dintre noi decide masura in care isi asuma riscurile care ii par acceptabile si de ce anume are nevoie pentru a se bucura de trainicie si vigoare. Nu eu sunt cea care spune ce avem de facut, dar un principiu simt nevoia sa il clarific raspicat: nu exista rezultate optime fara comportament optim. Pretentia de a fi sanatosi in timp ce ignoram legile elementare dupa care am fost creati si functionam, este absurda si il dezonoreaza pe insasi Dumnezeu. Problema e insa ca in societate moderna, captiva si inrobita, comportamentul optim, eliberator pare adeseori o forma de extremism.
De aceea eforturile noastre de a ne singulariza din multime se vor lovi de dispret, ironie, dezavuare sau descurajare.
De aceea nu a fost usor sa-mi scriu povestea calatoriei de la Valea Umbrei Mortii la viata, de la frica la iubire, ... dar am facut-o pentru dr. Doru Laza si pentru slava lui Dumnezeu.  La Bucuresti am sa o povestesc in premiera, de data asta pentru voi, cu speranta ca odata porniti, nu o sa va abateti din drum. Va astept sa povestim si sa indraznim impreuna. A inota impotriva curentului e greu, dar e ziditor de caracter!"

Viewing all articles
Browse latest Browse all 220

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48